Fallbeskrivningar
TRANSFORMATION EFTER ÖRTKURER FÖRE & EFTER BILDER

1. Ägare på Drottningholm vilken ger fyra av sina hästar örter från oss. två "gamlingar" som är Still going strong - MobiliX. De har blivit mycket rörligare och fått glansigare päls. En Tittig och stressad häst som blir disträ på tävlings banan - TempriX. Han är nu lugn och sansad och fungerar utmärkt i hoppklasserna. Ett sto som varit lynnigt och gått i luften under ritt äter Hiltons örtblandning ReguliX och därigenom fått hjälp att balansera sina hormoner.

2. Problemsto i Skåne. Gick ej att rida. Hon anlitade Gabriella Rastad att kommunicera med hästen. Den befanns ha invärtes svamp och den tålde ej socker vilket till och med fanns i mineralerna som hästen åt. - PuriX och CliveX & Calendula i ett första skede för att rensa organen. Efter bara några veckor fick ägaren en helt ny häst. De vann till och med en hopptävling (klubbtävling m. 4 plac.). Sedan gick de över till HerbforceX, komplett vitamin o mineralfoder som under stödjer alla organ.

3. "Hormon sto" i Östersund. Hon var väldigt svår att hantera och sparkade i boxinredningen. Ägaren tog kontakt med HIPPO K9. Vi rekommenderade ReguliX. Efter en månad var stoet normalt = Glad häst och Glad ägare.

4. Hingstig Islandsvalack i Skåne. Beteendet gjorde att han inte kunde lägga på sig hull som han sprang och showade i hagen och insöp varja doft av sto. - ReguliX. Valacken var väldigt mottaglig för örter. Redan efter femte dagen hade han lugnat sig till en harmonisk valack.

5. "Hormon sto" i Skåne. Väldigt besvärlig att rida. Hon ställde sig hela tiden i brunst ställning och när hon brunstade var det mycket och länge. Även mitt under ritt på tävlingsbanan hade hon detta beteende. De hade undersökt henne flera gånger på kliniken i Helsingborg. Tillsist såg de ingen annan utväg än att sterilisera henne. De opererade bort äggstockarna men beteendet fortsatte och hon brunstade till och med som vanligt. Drygt ett halvår efter operationen kom ägaren i kontakt med HIPPO K9 i Falsterbo. Han var skeptisk för de hade verkligen provat allt. - MUNKPEPPAR. Efter fem dagar hade stoet svarat på örten och blev normal.

6. Ytterligare en ägare hade en häst som varit konstant svullen i alla fyra ben i fjorton dagar, varav ett ben även hade en sårskada. Den hästen gavs DJÄVULSKLO och svullnaden var helt borta på två dagar.

7. Dressyr häst i de högre klasserna började samla slagg i bindväv och muskler. Han var inte sitt bästa jag. - MobiliX och PuriX. Ekipaget vann SM i Lagdressyr -98.

8. En ägare med ett mycket svårhanterbart sto kontaktade oss. Stoet brunstade ofta och mycket. Stoet sparkade och slog i boxinredningen. Ägaren kontaktade då HIPPO K9 Sport & Örtspecialisten och frågade om råd. Vi rekommenderade att ge hästen blandningen ReguliX med b.la. örten Angus Castus. Efter en tvåveckors period återgick hon till att bete sig normalt.

9. Tävlings ponny i Värmland med hovbensfraktur. Fick frakturen i december och veterinären beredde dem på en läkningstid på sex månader. - MobiliX + VALLÖRT och Hjärtansfröjd första månaden. andra fick ponnyn TempriX för att han började bli väldigt pigg och sprallig. Han måste ju vara lite lugn för läkningens skull. Han gick i stor utebox. När de var på å.b med röntgen i februari hade frakturen läkt helt o.k.
I dessa fall kan man även ge PuriX.

10. Islands hästar i Skåne som hade betydande sommar eksem. Tidigare måste de gå täckta för att inte exponeras för solljus, knott och mygg. De kliade sig i allafall. Nu kan de gå utan täcke hela sommaren och är i princip helt syptom fria. Deras ägare gav dem Dermix. Det gäller flera islänningar så ägaren är mycket nöjd.

11. Min Ridskolechef har ett halvblod som haft sommar eksem sedan han var unghäst. Han hade det jätte jobbigt på sommrarna då han kliade sig så han blev alldeles slut. Han skalade av all man och nästan all svans. Fick läder artad elefant hud i mankam och svansrot med fjäll som om man lyfte på hade grönaktigt var under. - Dermix från våren och över sommaren. Hästen är fri från symptom. Han kan vara ute utan täcke och har fått tillbaka sin man o svans. Hästen är skit fräch och mycket gladare.

12. Islandshäst i Forsa med sommar eksen får också Dermix för att komma åt orsaken till problemet.

13. Ponny i Ystad som haft problem med sommar eksem i många år. - Dermix. Efter drygt två veckor var ponnyn bra.

14. Sto i Nybro med besvärliga luftvägs problem. Hon hostade upp missfärgade slembollar. - HackamiX. Efter en par veckor upphörde slembollarna och hästen är nästan helt återställd. Den kan fortfarande reagera lite på damm i bland.

15. En dressyr ponny i Lerum som haft hosta i sex år. - HackamiX. Ponnyn blev symptomfri efter tre veckor. Han älskar sin HackamiX. Han får även Mineral o Vitaminfodret HerbforceX.

16. En halvblods valack i Vallentuna med njur och urin problem. Han droppade konstant urin och kissade aldrig normalt. urinen var även något missfärgad. - CliveX & Calendula. Efter 1 månad hade problemet upphört och ägaren fick äntligen mocka ut riktiga piss fläckar ur boxen. Han berättade sedan för Gabriella Rastad att han tyckte det var så skönt att kunna kissa riktigt...

17. En tävlingshäst på 170cm i Nybro. Började att få PureX. Ägaren tycker hon har fått en helt ny häst. Han är mycket piggare och pälsen mycket glansigare.

18. Häst med konstant lös träck gavs Magbalsam avföringen blev normal. Om magsår misstänks kan Magbalsam ges.

19. Fransk Bulldog som sedan valpstadiet haft klen pälsväxt fick Magbalsam och naturmineraler i fodret, efter några veckor började ägaren se en markant förändring. Hunden har nu normal päls.

20. Collie som konstant lossade kopiöst med hår fick också Magbalsam och naturmineraler. En kur på 100g räckte åt den hunden. Nu lossar den inget hår.

21. En bekant till ovan nämnda har en Schäfer som hade en mycket dåligt fungerande bukspottskörtel. Magen var helt upp och ner. Schäfern var så illa därann att avlivning över vägdes. Hon tog då kontakt med Hippo K9 för att prova örter. - Magbalsam och Hjärtansfröjd. Efter fem dagar var hunden mycket bättre.

22. Hästägare som tidigare använt fabricerade mineraler och vitaminer och nu använder HerbX och HoofiX SEAWEED & ROSEHIPS har märkt en väldig skillnad i hästens välbefinnande. Synbart speciellt i hårremmen. Man får ju örternas speciella egenskaper på köpet: rening, avgiftning, matsmältningsbefrämjande, immunförsvarshöjande, kappillärstärkande samtidigt som det är ett komplett mineral och vitamin foder.

23. Häst med sköra hovar ges Seaweed & Rosehips det har han fått i några månader. Hästens välbefinnande ökade + att man ser att en helt ny hovkvalité växer fram. SEAWEED & ROSEHIPS är ett komplett vitamin och mineralfoder.

24. Mot fästingar rekommenderar vi HerbforceX.

25. Äldre tävlings ponny som börjat bli lite knackig och halt.- MobiliX och HoofiX SEAWEED & ROSEHIPS. Ponnyn är fräch och glansig. Han tävlar igen.

26. Halvblod utan något problem alls fick en burk HerbforceX av matte. Den blev mycket piggare och fick finare hårrem. Man blir nog lite "hemma blind". Eller Bra kan göras Bättre...

Se vidare fallbeskrivningar från England i Hästägarens örtabok (artikelnr. 30304)
 

ARIZONA
Hela berättelsen